Krajini Kup Unsko - sanskog kantona

Krajina u finalu bolja od Podgrmeča

Krajini Kup Unsko - sanskog kantona

O. Lekić

Fudbaleri Krajine u finalu Kupa Unsko - sanskog kantona sa 2:1 su savladali Podgrmeč iz Sanskog Mosta.


Igrači FK Krajine su prije dvije sedmice započeli sa pripremama za predstojeću sezonu Prve lige FBiH. Prvu prijateljsku utakmicu odigrali su u Velikoj Kladuši gdje su poraženi od Krajišnika rezultatom 1:0. Identičnim rezultatom četiri dana kasnije u Cazinu su pobijedili ekipu Radnika iz Prijedora (nekadašnji Žitopromet).

Jučer su Cazinjani odigrali treću utakmicu u predsezoni, u sklopu finala Kupa USK-a protiv Podgrmeča iz Sanskog Mosta, inače novog prvoligaša. Krajina je u utakmicu ušla kao favorit, što su na kraju opravdali pobjedom od 2:1. U vodstvo ih je doveo Sanid Halilović, odlični vezni igrač kojemu je trebalo samo sedam minuta da zatrese mrežu Podgrmeča akrobatskim poluvolejom. U 30' sanska ekipa ipak dolazi do izjednačenja, ali samo devet minuta kasnije za konačnih 2:1 zabija krilni napadač Krajine Bekir Rekić "Vrban".

Krajina je tako postala novi prvak Unsko-sanskog kantona, a zajedno sa Podgrmečom zaigraće u 1/16 finala federalnog kupa.

Šef struke Muhamed Berberović izrazio je nezadovoljstvo kašnjenjem sa pripremama, jer se igrači trenutno ne nalaze u najboljoj fizičkoj spremi, zbog čega će do početka nove sezone njegova ekipa odigrati još dvije prijateljske utakmice. Prva se igra u srijedu u Cazinu protiv Krajišnika, koji će ujedno biti prvi gost Krajini u narednoj sezoni. Druga će se vrlo vjerovatno odigrati u subotu, protiv zasad nepoznatog protivnika.

Dodajmo i to kako su se u redove Krajine vratili Beho Bečić koji je dokazao da se na njega itekako može računati, kao i golman Adnan Keranović koji je prošle sezone branio boje Jedinstva iz Bihaća i Iskre iz Bugojna.

Na probi se trenutno nalaze još tri igrača, a vrata u prvu ekipu bi se također mogla otvoriti nekolicina juniora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.