Krajišnik: Čuo sam dosta lijepih stvari o Hordama zla

Mladi nogometaš Sarajeva za SportSport.ba

Krajišnik: Čuo sam dosta lijepih stvari o Hordama zla

E. Škorić

Talentovani srbijanski nogometaš Damjan Krajišnik odbio je potpisati ugovor s Partizanom, a svoju sreću pronašao je (ili će je tek pronaći) u Sarajevu.

On se Sarajevu priključio na pripremama u Hercegovini, s bordo klubom boravio je u Antaliji. U intervjuu za SportSport.ba odgovarao je na mnoga pitanja.

Već neko vrijeme ste sa Sarajevom. Jeste li zadovoljni kako ste prihvaćeni od strane svih u klubu i kako Vam se čini FK Sarajevo?

"Veoma sam zadovoljan što sam ovdje i što sam ovako dobro prihvaćen od strane ostalih momaka. Ovaj klub mi se čini veoma ozbilijno, sve je na visokom nivou i funkcioniše kao ozbiljni evropski klubovi".

Smatrate li da je dolazak u Sarajevo idealan za razvoj Vaše karijere?

"Smatram da će mi igranje u Sarajevu, odnosno u veoma zahtjevnim utakmicama Premijer lige, puno pomoći u razvoju moje karijere i da ću dobiti dosta na iskustvu. Vjerujem da ću imati jednu lijepu priču sa ovim klubom".

Jeste stigli da upoznate igrače Sarajeva? Ko Vam je ostavio dobar utisak, ko se najviše šali u svlačionici i ko Vam najviše pomaže?

"Najveće šaljivdžije su Berberović, Almir Bekić i Adnan Kovačević. Tu su da dignu atmosferu kada je to potrebno. Najviše se družim s Osmanovićem i golmanom Trifkovićem".

Jeste upoznati sa navijačima Sarajeva, atmosferom koja vlada na utakmicama bordo tima?

"Nisam iskreno imao prilike da gledam domaće utakmice Sarajeva, ali sam čuo dosta lijepih stvari o Hordama zla. Nadam se da će uvijek biti uz nas i da ćemo im se svojim igrama oduživati na najbolji mogući način".

Prošli ste akademiju Partizana. Smatraju Vas jednom od najtelentovanijih igrača u Srbiji. Recite nam nešto o tome.

"Srbija je uvijek imala dosta talentovanih igrača, a najbolje o tome svjedoči podatak da je Partiznova škola druga u Evropi. Jesam li ja među najtalentovanijim igračima, o tome neka razmatraju drugi ljudi. Ne bih da govorim o sebi. Trudim se, radim na terenu, a vidjet ćemo da li pripadam u grupu jako talentovanih igrača".

Razlika između Premijer lige i Jelen Superlige Srbije?

"Ne mislim da ima velike razlike između bh. i srbijanske lige, kao i kad su u pitanju ostale lige u našem regionu".

Bilo je govora da ćete potpisati za Partizan i zašto ste se odlučili doći u Sarajevo iako ste mogli da igrate u beogradskom klubu?

"Jednostavno se tamo nisam osjećao poželjno i imao sam potrebu da mijenjam sredinu. Ipak, tamo sam bio pet godina i mislim da je bilo vrijeme za neke nove izazove".

Mislite li da ćete igrama u dresu Sarajeva sačuvati status mladog reprezentativca Srbije.

"Sarajevo je veliki klub, vjerujem da će igrati i Evropu, pa se tako nadam da ću ostati u fokusu mojih selektora. Uvjeren sam da neću biti zaboravljen preko noći".

Najdraži klub i igrač u Evropi? Da li ste više naklonjeni Messiju i Barci, odnosno Ronaldu i Realu?

"Najdraži klub mi je Roma, a od igrača najviše poštujem Tottija. Messi i Barca su mi draži od Ronalda i Reala".

Beogradski derbiji?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Gledao sam dosta beogradskih derbija, bodrio sam Partizan i zaista je neopisiv osjećaj kada se sastanu crno-bijeli i crveno-bijeli. Žao mi je što se nekada pretjera sa starstima, pa sve ode u pogrešnom pravcu, ali definitivno je veliki užitak gledati utakmice na Marakani i u Humskoj".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi