Krajišnik dočekuje Budućnost

Prva liga FBiH, 17. kolo

Krajišnik dočekuje Budućnost

A. Beganović

Sutra, 17.03 u 14:30h, ekipa Krajišnika na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši dočekuje Budućnost iz Banovića, u sklopu 17. kola Prve lige Federacije.

Nakon pozitivnog rezultata u posljednjem kolu, gdje su Kladuščani remizirali na teškom gostovanju u Srebreniku sa rezultatom 1:1, atmosfera u klubu je sjajna i svi očekuju novi trijumf.

Interes za utakmicu je ogroman, kao i uvijek do sada, gdje Krajišnik u domaćim utakmicama bodri i preko 1000 gledaoca, dajući podršku svom klubu u borbi protiv raznih negativnih utjecaja koji dolaze sa svih strana.

Nestrpljenje navijača u iščekivanju utakmice izraženo je i zbog želje da se na djelu vide pojačanja koja su u zimskom prijelaznom roku pojačala redove Krajišnika. Riječ je o sljedećim igračima: Elvir Šušnjar i Adis Džaferović (Jedinstvo Bihać), Šerif Hasić (Zvijezda Gradačac), Mirza Ćejvanović i Dejan Širanović (Omladinac Mionica), Arnes Brkić (Krajina Cazin), Boban Zdjelar (Sloboda B.Novi), Sanid Puvačić (Sloga Gornji Vakuf) i Bosnić Zlatan (Gradiška).

U odnosu na prošlo kolo i gostujući uspjeh, ekipa Krajišnika će protiv Budućnosti istrčati u najjačem sastavu, jer šef stručnog štaba Denis Sadiković na raspolaganju ima sve igrače.

“Nakon svega što smo prošli, uslijed brojnih nepravdi, sumnjivih sudijskih odluka, medijskog udara, stanje u klubu je sjajno a timski duh i zajedništvo vladaju među igračima, što su pokazali i na gostovanju u Srebreniku, gdje zbog nedostatka sportske sreće nismo uspjeli ostvariti još povoljniji rezultat za nas. Uvjeren sam u pobjedu Krajišnika u subotnjem susretu, koja će biti novi povoljni vjetar u našoj borbi, u kojoj ćemo zajedničkim snagama osigurati opstanak Krajišnika u Prvoj ligi Federacije, iako to mnogi ne žele. Koristim priliku da pozovem sve navijače i ljubitelje Krajišnika, da dođu na Gradski stadion u subotu i podrže “plavo-bijele” na putu prema novoj pobjedi",  rekao je Husein Hadžić, predsjednik Upravnog odbora Krajišnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.