Kralj Rima i Mali princ najbolji igrači Rome u decembru

Totti i Pjanić najbolje ocjenjeni

Kralj Rima i Mali princ najbolji igrači Rome u decembru

M. Šljivak

Kapiten Rome Francesco Totti najbolje je ocjenjeni igrač Vučice za mjesec decembar, a odmah iza legendarnog Kralja Rima, po ocjenama italijanskih medija nalazi se naš Mali princ, Miralem Pjanić.

Francesco Totti je za igre u proteklom mjesecu od relevantnih italijanskih medija nagrađen ocjenom 7,15, dok je Miralem Pjanić odmah iza sa prosječnom ocjenom 6,76.

Bolju ocjenu u dcembur od Miralem pjanića ima i Eric Lamela, no ovaj mladi fudbaler Vučice je odigrao samo dvije utakmice u toku mjeseca, te nije ušao u izbor za igrača decembra.

Za Miralem Pjanića i njegovu igru italijanski mediji su puni hvale, te su opisali kao njegova ofanzivna igra jednostavno zadivljava. Također, ističu kako je i trener Zdenek Zeman našao pravu poziciju za Malog princa, a ovaj svaku priliku koristi  maksimalno.

Iza Pjanića i Tottija od standardnih članova Rome tokom decembra ostali  su Daniele De Rossi, Marquinhos, Mattia Destro i Ivan Piris, svi sa ocjenama preko šest.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.