Kraljevi na pragu toga da objedine titule prvaka Evrope i u fudbalu i u košarci!

Velika dominacija Madriđana

Kraljevi na pragu toga da objedine titule prvaka Evrope i u fudbalu i u košarci!

S. Grebović

Ovakva dominacija jednog sportskog kolektiva nikada nije upamćena.

Kroz historiju su bila tri slučaja u kojima je Kraljevski klub bio finalista u dva najpopularnija sporta i nikada se nije dogodilo da iste godine šampioni budu i fudbaleri i košarkaši. 

Prvi put smo takvu situaciju imali 1962. godine, a tada su i fudbaleri i košarkaši poraženi u finalu Kupa evropskih šampiona. Fudbalski tim Reala je u tom finalu poražen od lisabonske Benfice, a košarkaški od Dinamo Tbilisija finalu Kupa evropskih šampiona.

Dvije godine kasnije ista situacija, ali drugi scenario. Tada su se košarkaši okitili titulom Starog kontinenta, dok su fudbaleri poraženi u finalnom susretu od milanskog Intera.

U najsvježijem sjećanju je ostala 2014. godina kada je Real Madrid bio finalista meča za titulu prvaka Evrope i u fudbalu i u košarci. Tada su fudbaleri osvojili titulu u finalnom susretu protiv gradskog rivala Atletica, a košarkaši poraženi u utakmici za naslov prvaka Eurolige od ekipe Maccabia.

 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi