Kraljevi s igračem manje do boda

Bez pobjednika u El Clasicu

Kraljevi s igračem manje do boda

U 162. po redu El Clasicu Real Madrid i Barcelona su odigrali bez pobjednika 1:1. Oba pogotka su postignuta iz penala, a strijelci su bili najbolji igrači svijeta Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Jose Mourinho je izveo sastav bez Mesuta Ozila i Emmanuela Adebyora, a u prvih 11 sstupili Karim Benzema i Pepe, neočekivano na zadnjem veznom. S druge strane Pep Guardiola je suprotno svim najavama od prve minute stavio Carlesa Puyola na štopera, dok je na zadnjem veznom bio zaigrao Sergio Busquets.

Prvih desetak minuta je proteklo u ispitivanju snaga, a u 10. minuti je Cristiano Ronaldo pokušao iz slobodnjaka, ali je Victor Valdes bio na mjestu. Barcelona je zaprijetila u 18. minuti, ali je ispred Lionela Messija siguran bio Iker Casillas.

Dvije minute nakon Messija na drugoj strani je zaprijetio Di Maria, a minutu nakon njega i Ronaldo. Barcelona je dominirala terenom, Katalonci su imali čak 75 posto posjed lopte, a sredinom prvog dijela desio se sporan momenat kada je u kontaktu sa Casillasom bio David Villa. Iako su igrači Barce tražili penal, sudija se nije oglasio.

U finišu prvog poluvremena Real Madrid je imao najbolju priliku, ali je nakon udarca Ronalda glavom loptu sa gol crte izbacio Adriano. U drugoj minuti nastavka sjajna prilika za Real. Ronaldo je iz slobodnjaka sa dvadesetak metara pogodio stativu, a u 52. minuti je Santiago Bernabeu zanijemio.

Raul Albiol je faulirao Davida Villu i skrivio penal. Albiol je isključen, a Lionel Messi iz penala pogodio za vodstvo gostiju. Bio je to prvi pogodak Messija nakon deset utakmica protiv timova koje trenira Jose Mourinho. S igračem manje Real je izgledao još lošiji.

U 61. minuti je Barcelona imala novu priliku, ali je udarac Xavija Hernandeza zaustavila prečka. Real Madrid je u 65. minuti imao dobru priliku, ali je Pepe malo zakasnio i lopta je otišla u vanjski dio mreže.

Mourinho je u 64. minuti iz igre izveo Di Mariju i Alonsa, a na teren je poslao Arbelou i Adebayora. Dvije minute kasnije Adebayor je bio u dobroj poziciji, ali nije dobro primio loptu i prilika je otišla u nepovrat. Do 77. minute, kada je Ronaldo pokušao iz slobodnjaka, ništa se bitnije nije dešavalo.

Iako nije igrao nešto posebno, mora se priznati da je Real bio dosta konkretniji s igračem manje nego dok je bio kompletan. U 82. minuti je Marcelo sjajno ušao u kazneni prostor gdje ga je srušio Daniel Alves, a sudija sasvim opravdano pokazuje na penal. Siguran sa bijele tačke bio je Cristiano Ronaldo.

Nakon gola Reala utakmica se potpuno otvorila i možda je tih deset minuta bilo boljih nego prethodnih osamdeset. U 89. minuti je Real mogao doći do pobjede kada je Khedira šutirao sa deset metara ravno u golmana Barcelone. U finišu dosta uzbudljivo, ali je ostao 1:1.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.