Kraljevski doček za Oranje

Kraljevski doček za Oranje

Reprezentacija Holandije ni u svom trećem pokušaju nije uspjela doći do naslova svjetskog prvaka, ali su reprezentativci bez obzira na to u svojoj domovini dočekani kao heroji.

Premijer Holandije Jan Peter Balkenende primio je danas selektora Oranjea Berta van Marwijka i kapitena reprezentacije Giovanija van Bronchorsta, te ih odlikovao ordenom Oranje-Nassaua, najvišim odlikovanjem koje se može dodijeliti.

"Fudbalska je reprezentacija ponos svih Holanđana. Pokazali ste na Svjetskom prvenstvu fantastične predstave", rekao je premijer Holandije.

Nakon primanja kod premijera, reprezentativci su sa stručnim štabom krenuli prema Kraljevskoj palati Noordeinde, gdje ih je ugostila Kraljica Beatrix.

Kasnije će helikopterima biti prebačeni do Amsterdama, gdje im se priprema velika fešta, na kojoj će se okupiti oko milion navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.