Kraljevski sud: Gerrard nije kriv
Gerrard izlazi iz sudnice

Kapiten Redsa oslobođen optužbe

Kraljevski sud: Gerrard nije kriv

Adnan Beganović

Kapiten Liverpoola Steven Gerrard oslobođen je optužbe za napad na DJ-aMarcusa McGeeja u jednom liverpulskom noćnom klubu.

Porota na liverpulskom Kraljevskom sudu odlučila je da kapiten Redsa nije kriv za invident koji se dogodio krajem prošle godine. Engleski reprezentativac je tokom suđenja priznao da je udario McGeeja, ali je tvrdio da se to dogodilo u samoodbrani.

„Bio sam uvjeren da je Marcus krenuo prema meni kako bi me udario. Zato sam ja prvi podigao šake“, rekao je Gerrard na suđenju.

Nakon oslobađajuće presude kapiten Redsa je okupljenim engleskim novinarima, uvijek željnim senzacije, rekao da je sretan što je sve završeno i što će se sad moći okrenuti samo fudbalu.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.