Kramar na probi, dolazak Husejinovića nemoguća misija

Igrač u toku sezone može nastupati za dva kluba

Kramar na probi, dolazak Husejinovića nemoguća misija

Adnan Beganović

Aktuelni bosanskohercegovački prvak, FK Sarajevo, s pripremama za narednu sezonu počet će u četvrtak, kada će šef stručnog štaba Bordo tima, Miodrag Ješić, izvršiti prozivku fudbalera.

U posljednjih par mjeseci Bordo tim je raskinuo ugovore sa mnogobrojnim igračima na koje šef struke Miodrag Ješić nije ozbiljnije računao. Među onima s kojima je Sarajevo sporazumno raskinulo saradnju su i dva igrača koja su prije par mjeseci dovedena kao velika pojačanja, (Milan Stepanov i Harmony Ikande), zatim igrači koji su na Koševu stiglo ranije (Mehmed Alispahić, Bojan Puzigaća, Ivan Tatomirović, Senedin Oštraković, Mario Barić), te igrači koji su bili posuđeni (Radoš Protić, Miroljub Kostić, Nemanja Anđušić, Rijad Kobiljar, Amar Burović).

S obzirom na veliki broj odlazaka, te na sve veće špekulacije o prodaji još par igrača koji imaju ponude na svom stolu (Leon Benko i Krste Velkoski), te na činjenicu da su na Koševo do sada stigla samo tri igrača (Cezar, Emerson, Deni Simeunović) navijači Sarajeva u narednim danima očekuju dolazak nekoliko fudbalera.

Među onima koje bi na Koševu vrlo rado vidjeli navijači Bordo tima i o čijem dolasku sve više šapuću nalazi se i Said Husejinović. No, od njegovog dolaska neće biti ništa, iako su iz Sarajeva bili u kontaktu sa Dinamom. Naime, Husejinović je u ovoj sezoni već nastupao za dva kluba, pa zbog toga je njegov povratak na Koševo ustvari nemoguća misija.

"U jednoj takmičarskoj sezoni igrač može biti registrovan za tri kluba, ali pravo nastupa ima samo za dva kluba. Husejinović je, koliko je meni poznato, u ovoj sezoni već igrao za Dinamo i Lokkomotivu, tako da nema pravo nastupa za Sarajevo ili bilo koji drugi klub do kraja sezone", za SportSport.ba je istako Elmir Pilav, direktor sektora za takmičenja.

Denis Kramar na probnom radu

Na prvom treningu Sarajeva trebao bi se pojaviti i slovenački defanzivac Denis Kramar. Ovaj fudbaler će boraviti na probi, a nakon nekoliko dana stručni štab će donijeti odluku o njegovom statusu. Kramar je karijeru počeo u Rudaru iz Velenja, a igrao je još za Šmartno, Muru, Widzew Lodz, Enosis, Getafe B i Perth Glory.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti