Kramarić: Sretan sam jer sam postao dio Želje

Potpisao dvogodišnji ugovor

Kramarić: Sretan sam jer sam postao dio Želje

Edmir Škorić

Mirko Kramarić, novo pojačanje Željezničara, očekuje da ispuni očekivanja svih na Grbavici.

Kramarić je potpisao ugovor na dvije godine sa Plavima i već sutra će putovati u Bijeljinu da gleda duel Radnika i Željezničara. 

"Veliko mi je zadovoljstvo postati dio Želje. Prvi dojmovi su pozitivni. Odradio sam dva treninga s ekipom i sve mi se već dopalo, vidim da sam došao u pravi klub", kazao je Kramarić za SportSport.ba.

U karijeri je uglavnom igrao u Hrvatskoj, nosio je dresove Lokomotive, Intera, Istre... i smatra da su po kvaliteti bh. i hrvatsko prvenstvo tu negdje.

"Imao sam prilike u Hrvatskoj igrati s dosta igrača koji su igrali u BiH. Praktički, tu su negdje lige po kvalitetu, ako izuzmemo Dinamo i Rijeku. Već sutra ću pratiti utakmicu Željezničara, tu ću još bolje da upoznam svoj novi tim", ističe Kramarić, koji je došao da igra, a ne da sjedi na klupi.

"Sigurno da ne bih došao da ne računaju na mene. Očekujem da se nametnem treneru kroz kvalitetan rad".

Ono što je specifičnog za ovog igrača, iako igra na poziciji lijevog beka, često je i na lijevom krilu, a po potrebi igra i na poziciji zadnjeg veznog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Više sam igrao na lijevom beku i na lijevom krilu u karijeri, ali znao sam dobro odraditi i posao kada sam igrao zadnjeg veznog. Gdje god budem igrao, dat ću sve od sebe da na proljeće zadovoljim očekivanja kluba i navijača. Vjerujem da će to sve biti dobro", za kraj na je rekao hrvatski nogometaš, koji će početkom godine napuniti 27 godina. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti