Kranjčar donio Hrvatskoj bodove

Finci s osam golova "počastili" San Marino

Kranjčar donio Hrvatskoj bodove

Pored velikog broja prijateljskih utakmica danas su odigrane i dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2012. Hrvatska i Finska nisu imale problema da upišu nove pobjede.

Hrvatska je na najbolji način proslavila 20 godina od odigravanja prve utakmice nakon osamostaljenja Republike Hrvatske. Izabranici Slavena Bilića su na Maksimiru sa sigurnih 3:0 savladali Maltu, a posao su Vatreni završili za poluvrijeme.

Niko Kranjčar je u 19. minuti prvi načeo mrežu Maltežana, a vezista Tottenhama u 42. minuti na asistenciju Eduarda povisuje prednost na 2:0. U nastavku utakmice je Hrvatska nastavila u istom ritmu, a devet minuta prije kraja utakmice Kranjčar je asistencijom za Nikolu Kalinića potvrdio da je nepravedno na klupi londonskog kluba.

Finska je bila još ubjedljivija. Finci su sa čak 8:0 pregazili San Marino. Mika Vayrynen je u 39. minuti doveo Fince u prednost, a ostatak pogodaka je postignut u drugom dijelu utakmice. Hamalainen i Forssell su sa po dva pogotka do 67. minute potvrdili pobjedu Finske koja je do kraja bila još ubjedljivija.

Jari Litmanen je iz penala u 71. minuti povisio na 6:0, a dvije minute kasnije Porokara postiže još jedan pogodak. Mikkel Forssell je u 78. minuti hattrickom postavio konačnih 8:0 za Finsku, koja je danas pokazala da ima odličnu reprezentaciju.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti