Kranjčar: Očekuje nas teška utakmica

Tottenham loše počeo, ali izvukao dobar rezultat

Kranjčar: Očekuje nas teška utakmica

Najneočekivaniji rezultat sinoćnjih utakmica Lige prvaka svakako je poraz Tottenhama od Young Boysa rezultatom 3:2, ali je londonski klub na kraju izvukao dobar rezultat ako pogledamo da su gubili sa 3:0.

"Bili smo iznenađeni. Niko nije očekivao da će oni tako ući u utakmicu i brzo su nam zabili tri pogotka. Sjedili smo na klupi i pitali se: 'Šta se događa'?", rekao je nakon utakmice Niko Kranjčar.

Gol koji je možda odlučio i učesnika grupne faze Lige prvaka pao je pred kraj prvog poluvremena. Taj pogodak je motivirao igrače Harryja Redknappa da u nastavku krenu još agresivnije i postignu drugi pogodak koji im u revanšu na White Hart Laneu daje velike šanse da se domognu grupne faze.

"Taj gol nas je ohrabrio da više napadamo, a na poluvremenu nam je trener rekao da ostanemo mirni i da počnemo igrati kako znamo, da tražimo loptu što je više moguće", kaže reprezentativac Hrvatske.

Tottenham će u revanšu biti u mnogo boljoj poziciji. Igra pred svojom publikom, biće jači za pet igrača koji sinoć nisu igrali, a Kranjčar kaže i kako ovakva ekipa ne može dva puta odigrati onako lošu utakmicu.

"Vrlo je važno da se kvalifikujemo u Ligu prvaka. Cijelu godinu igrate za to i važno je da se plasiramo u grupnu fazu i onda napravimo korak dalje. Pale su neke teške riječi na poluvremenu, ali mi smo znali da smo još uvijek u igri jer se ima igrati i revanš utakmica. Imali smo sreće što smo zabili dva gola u gostima".

"Bilo bi pogrešno tvrditi da je posao gotov nakon što se ovo dogodilo. Pred nama je teška utakmica, naravno, dobro je da smo postigli dva gola u gostima, ali još ništa nije gotovo", rekao je Niko Kranjčar čijim je ulaskom u nastavku meča igra Tottenhama dobila jednu bolju dimenziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.