Kranjčar: Ovakvom startu smo se nadali

Kranjčar: Ovakvom startu smo se nadali

Najbolji start kvalifikacija za EURO 2012 od svih reprezentacija iz bivše Jugoslavije ostvarila je Crna Gora, koja je pod vodstvom Zlatka Kranjčara upisala dvije minimalne pobjede od po 1:0 protiv Velsa i Bugarske.

Crnogorci su sinoć na Vasil Levski stadionu u Sofiji golom Elsada Zverotića upisali drugu pobjedu protiv Bugara i sa šest bodova se nalaze na vrhu tabele zajedno sa Engleskom, koja također ima dvije pobjede. Najzaslužniji za pobjedu Crne Gore bio je bivši golman Partizana Mladen Božović, koji je branio odlično.

"Igrač utakmice je po meni naš čuvar mreže Mladen Božović. Odbranio je niz opasnih udaraca sjajnim, pravovremenim reakcijama. Zadovoljan sam rezultatom i čestitam svim svojim igračima", rekao je nakon meča Cico Kranjčar, koji se osvrnuo  na igru svoje reprezentaciji na ovoj utakmici:

"Bugari su nakon poraza od Engleske vratili dobro raspoloženje i u utakmicu su ušli kao favoriti. Bili su bolji u prvom dijelu, stvorili dvije, tri opasne prilike, no uspjeli smo se održati. Oporavili smo se na odmoru, u nastavku smo ispravili taktičke zamisli koje do tada nisu valjale i stigli smo i do svojih prilika", kaže Kranjčar.

"Ovo je start kakvom smo se nadali. Sreća zbog dvije pobjede je velika", zaključio je bivši selektor Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.