Kranjčar pojačao Spurse

Kranjčar pojačao Spurse

Edmir Škorić

U posljednjim trenutcima prijelaznog roka pao je dogovor Portsmoutha i Tottenhama, pa će tako na White Hart Laneu uz Luku Modrića zaigrati još jedan hrvatski reprezentativac, Niko Kranjčar.

Iznos transfera još nije objavljen, no neslužbene informacije govore kako će Pijetlovi za Kranjčara Portsmouthu platiti oko 2,8 miliona eura. Hrvatski reprezentativni ofanzivac sutra bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor sa Tottenhamom.

Bivši igrač Dinama i Hajduka na Fratton Parku zarađivao je oko 1,1 milion funti, a u sjevernom dijelu Londona njegova plata trebala bi biti veća za nešto manje od pola miliona funti.

"Nisam osobno sudjelovao u tom poslu, bio je to dogovor između klubova. Cijeli dan su trajali pregovori, i sinoć u jedan iza ponoći još je veza bila užarena. Mislim da sutra više ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja.", izjavio je za index.hr Nikin zastupnik Emil Žgur.

Kranjčar bi u Tottenhamu trebao popuniti rupu koja je nastala povredom Luke Modrića, a za očekivati je kako će uskoro hrvatski tandem iz sredine terena harati Premiershipom. Niku sada čekaju reprezentativne obveze, repezentacija Hrvatske igra sa Bjelorusijom i Engleskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.