Kranjčar: Zasluženo smo slavili

Crna Gora pobjedom otvorila kvalifikacije

Kranjčar: Zasluženo smo slavili

Crna Gora je vrlo dobro otvorila kvalifikacije za EURO 2012. Golom Mirka Vučinića u 30. minuti izabranici Zlatka Kranjčara  upisali su minalnu pobjedu nad vrlo nezgodnom reprezentacijom Velsa.

"Mislim da je pobijedila bolja reprezentacija. Imali smo više prilika za pogodak. Nažalost, nismo ih iskoristili i zabili još golova. Time smo pružili Velsu priliku za povratak. Srećom, na kraju smo uzeli sva tri boda",rekao je Cico Kranjčar nakon utakmice.

Bivši selektor Hrvatske nije krio da se pred utakmicu malo bojao Garetha Balea, odličnog ljevaka Tottenhama koji igra u velikoj formi. Ipak, Crnogorci su ga odlično markirali, pa se Bale na utakmici skoro nije ni primijetio.

"Dobro ga poznajem, gledam ga neprestano u engleskoj ligi. Sreo sam ga prije utakmice i čestitao mu plasman u Ligu prvaka, kao i na njegovim dobrim igrama ove sezone. No, Bale protiv nas nije bio na nivou na kojem igra u klubu. Dobro smo ga zatvarali, iako nam je stvarao probleme svaki puta kada bi primio loptu", rekao je Kranjčar.

Selektor Velsa, John Toschak nije mnogo govorio o utakmici protiv Crne Gore, osim što je naglasio da je Crna Gora zasluženo stigla do utakmice. Bivši trener Reala se već okrenuo narednim utakmicama u kojima očekuje bolju igru, ali i rezultat svojih izabranika.

"Sljedeću utakmicu protiv Bugarske moramo dobiti. Ne bude li tako, nećemo imati velike šanse, jer nakon toga igramo s još jačim protivnicima, Švicarskom i Engleskom", kazao je Velšanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.