Kranjčar: Želim FA Cup s Tottenhamom
Kranjčar želi drugi naslov FA Kupa

FA Cup

Kranjčar: Želim FA Cup s Tottenhamom

Niko Kranjčar je u dresu Portsmoutha prije dvije sezone podigao pehar namijenjen osvajaču najstarijeg takmičenja na svijetu, engleskog FA Kupa. Hrvatski reprezentativac se nada da isto može ponoviti i u dresu Tottenhama.

U intervjuu za službenu stranicu Tottenhama Niko Kranjčar je opisao osjećaj osvajanja FA Kupa. Povod za intervju bila je subotnja utakmica FA Kupa protiv Leeds Uniteda.

"FA Cup je takmičenje koje želimo osvojiti, kvalitetu u svojim redovima imamo, a iako moramo i odmoriti neke igrače, oni koji će igrati učiniće to dobro. Osvajanje naslova bilo bi sjajna stvar za naše navijače, ali i za nas same. A, i menadžeru bi bilo drago da se time može pohvaliti", rekao je Niko.

"Lijepo je osvajati trofeje, a FA Cup je nešto posebno. Njegovo osvajanje vrhunac je moje klupske karijere. Naslovi u Hrvatskoj su nešto što se podrazumijeva kad igrate za zagrebački Dinamo ili splitski Hajduk, ali kada sam stigao u Portsmouth niko od nas to nije očekivao. Zato taj naslov za mene i jest tako poseban", rekao je Niko Kranjčar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.