"Krasnodar će u BiH tražiti pojačanja"

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ognjen Vranješ

"Krasnodar će u BiH tražiti pojačanja"

D. Banović

Reprezentativac BiH Ognjen Vranješ je i definitvno stavio tačku na svoju karijeru u Crvenoj zvezdi. Nekadašnji fudbaler Borca je prešao u Krasnodar, a na Marakanu je stiglo obeštećenje od oko 200.000 evra.

Vranješ je igrač po ukusu Slavoljuba Muslina, novog trenera Krasnodara koji igra u drugoligaškoj kinkurenciji Rusije, ali riječ je o timu koji u predstojećoj sezoni želi plasman u Premijer ligu ove zemlje. Vranješ kaže da je zadovoljan uslovima u novoj sredini.

"Odigrao sam dobro u Šerifu tokom jeseni i ovaj poziv iz Rusije je bio i više nego primamljiv. Nisam mogao da odbijem poziv Muslina i odlučio sam da dođem u sredinu koja ima velike ambicije.Vjerujem da ćemo na kraju godine slaviti ulazak u elitu ruskog fudbala. Koliko znam Krasnodar je zainteresovan za neke igrače u BiH u sigurno će tu tražiti nova pojačanja", rekao je Vranješ.

Mladi defanzivac kaže da nije dobio pravu šansu u Crvenoj zvezdi, ali vjeruje da će Prosinečki razdrmati nekadašnjeg prvaka kontinenta i planete.

"Prosinečki je mlad i ambiciozan trener sa dosta znanja i željan je posla, pa zbog toga smatram da je pravi potez to što će on voditi klub. Zvezda će biti prvak Srbije", dodao je Vranješ.

Dolaskom Safeta Sušića mladi defanzivac je dobio poziv i za A selekciju BiH.

"Vjerujem da me selektor neće zaboraviti ni sad kad ću igrati u Krasnodaru. Nadam se da ću igrama u Rusiji sačuvati status reprezentativca. Volio bih da jednog dana sa BiH zaigram na nekom velikom takmičenju", dodao je Vranješ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti