Krasnodar Ognjena Vranješa prvoligaš

Premier liga izborena za zelenim stolom

Krasnodar Ognjena Vranješa prvoligaš

Ognjen Vranješ, reprezentativac Bosne i Hercegovine nastupat će u ruskoj Premier ligi, iako je njegov novi klub, Krasnodar prošle sezone završio na petoj poziciji u Prvoj diviziji.

Saturn, za koji nastupa naš Marko Topić izbačen je iz Permier lige zbog finansijskih problema, tako da je za zelenim stolom Krasnodar izborio status premierligaša.

Nizhny Novgorod i Kamaz, ekipe koje su završile na trećoj i četvrtoj poziciji u Prvoj diviziji nisu uspjele dobiti licencu, koju je Udruženje prvoligaša odlučilo dodijeliti Krasnodaru i Volgi.

Vranješ je početkom 2011. godine u ruski tim došao iz Šerif Tiraspola, a već duže vrijeme je nagađano da bi Krasnodar mogao izboriti Premier ligu za zelenim stolom.

Ovo će sigurno dosta pomoći mladom defanzivcu što se reprezentacije tiče. Jer, selektor Safet Sušić je najavio kako neće upućivati pozive igračima koji nastupaju u drugoj ligi.

Nije nemoguće da našeg reprezentativca uskoro gledamo i u Evropi, jer je Krasnodar veoma ambiciozan klub. Nedavno su doveli jednog od najperspektivnijih napadača u Evropi, Lacinu Traorea iz rumunskog Cluja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.