Krasnodaru tri boda protiv Rostova, Blatnjak asistent

Premijer liga Rusije

Krasnodaru tri boda protiv Rostova, Blatnjak asistent

Midhat Šljivak

Fudbaleri Krasnodara savladali su kao gosti ekipu Rostova sa 3:2 u prvom susretu 19. kola ruske Premijer lige.

Vodstvo Krasnodaru u čijem timu ponovo nije bilo Ognjena Vranješa, donio je Wanderson golom u 24. minuti susreta, ali je radost gostiju trajala samo dvije minute. Dragan Blatnjak je uposlio Poloza u 26. minuti, a ovaj pogađa za poravnanje rezultata na 1:1. Ipak, na odmor gosti odlaze sa prednošću nakon što je Schiptsin pogodio za novo vodstvo Krasnodara u 38. minuti susreta.

Wanderson je u 50. minuti povećao prednost gostiju na 3:1, da bi potom Rostov preko Kirčenka šest minuta kasnije ponovo smanjio prednost na 3:2. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je Krasnodar došao do nova tri boda. Dragan Blatnjak je igrao za Rostov do 53. minute susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.