Krasnodaru ubjedljiva pobjeda, Vranješ na klupi

Bh. reprezentativac na klupi

Krasnodaru ubjedljiva pobjeda, Vranješ na klupi

Midhat Šljivak

Prvi susret devetog kola ruske Premijer lige odigrali su Krasnodar i Mordovija Saransk, a na kraju je domaći tim slavio ubjedljivu pobjedu od 6:1.


Yura Movsisyan je nakon pet minuta igre donio Krasnodaru prednost od 1:0, no samo šest minuta kasnije gosti iz Saranska golom Bobera poravnavaju rezultat na 1:1.

Ipak, do kraja poluvremena još dva gla u mreži Mordovije. Movsisyan je u 30. minuti postigao svoj drugi gol za vodstvo od 2:1, da bi u 38. minuti rezultat prvog poluvremena od 3:1 postavio Martinović.

Početnih deset minuta drugog poluvremena donijelo je još dva gola u mreži gostujućeg tima. Na 4:1 je u 54. minuti povećao Anđelković, da bi već u narednom napadu peti gol za Krasnodar postigao Ignatjev za ubjedljivo vodstvo od 5:1.

Gosti iz Saranska su od 81. minute igrali sa igračem manje nakon što je crveni karton dobio Osipov, a prednost igrača više domaći su iskoristili u sudijskoj nadoknadi kada je šesti gol postigao Wanderson za konačnih 6:1.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ pobjedu Krasnodara je odgledao sa klupe.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.