Krčmarević: Prvenstvo se ne osvaja s golobradim momcima

Novi trener Željezničara

Krčmarević: Prvenstvo se ne osvaja s golobradim momcima

E. Škorić

Slobodan Krčmarević, novi trener Željezničara, održao je danas prvu press konferenciju u Plavom salonu.

Krčmarević je nedavno preuzeo klupu Željezničara i ima visoke ambicije na Grbavici.

"Hvala predsjedniku Misimoviću, ljudima iz Uprave na povjerenju, ovo za mene predstavlja veliku čast i priznanje. Na drugoj strani ovo je velika obaveza i odgovornost. Poznavajući historiju i tradiciju ovog kluba, upravo me to privuklo da dođem u Željezničar, da se upoznam sa organizacijom kluba i da se upoznam sa uslovima. Kada sam vidio da je to na velikom nivou, nisam imao dilemu. Ja kao neko ko dolazi iz bivše Jugoslavije mnogo utakmica sam odigrao ovdje na Grbavici protiv Želje, neki su mi slali snimke, podsjetili me na ta vremena. Dobro znam da je ovo klub koji ima dušu. Sarajevo je 1983. godine bilo prvak, a Željo je imao fantastičnu sezonu kada je izgubio nesretnu utakmicu protiv Videotona, bio sam na toj utakmici i to je najbolja godina za sarajevski fudbal. Ništa nije slučajno, neke stvari se poklapaju i nadam se da ćemo ostvariti cilj, te da ću uz pomoć fudbalera uspjeti da povratim ono što se čeka od 2013. godine. Poklapa se moja želja da se dokažem na ovim prostorima sa ambicijom kluba. Trebaće nam mnogo rada, znoja i discipline da bi to odradili. Ne čeka nas lagan posao, ali dolazim pripremljen i motivisan", poručio je Krčmarević.

"Imao sam sedam dana da malo vidim stvari. Kratko vrijeme sam tu, ali sam maksimalno iskoristio. Svaki igrački kadar se mijenja. Ti momci koji su ovdje znaju da igraju nogomet. Pričao sam s dosta trenera koji su ovdje radili. Ne treba mnogo da se mijenja, ali zavisi od drugih stvari ko će da ode. Omladinska škola je dobra, to je jako poznato i na Zlatiboru su igrali, gledao sam utakmicu protiv Fenera. Vidjet ćemo šta može i odatle da se uzme. Ali prvenstvo se ne osvaja s golobradim momcima već sa iskusnim igračima", rekao je trener Želje, dodavši:;

"Željo je prepoznatljiv po tome što dominira i igra napadački. Najbolji vezni igrači su dolazili iz BiH. Mislim da je Željo i sada najjači na tim pozicijama centralnog veznog. Vidim da je ustaljena u formaciji u Bosni 4-2-3-1, ali mislim da to nećemo igrati, no opet ne mogu reći šta ćemo igrati. Preferiram sa neka dva sistema".

"Željo igra čisto, kakvi su ljudi koji vode klub. Radio sam punih 10 godina vani jer se nisam uklapao u neke stvari. Trudit ćemo se, tim mora biti još jači i bolji", istakao je Krčamrević.

O čestim smjenama trenera u Premijer ligi

"Svugdje se treneri mijenjaju, ali ja ću se truditi da me odmah ne smijene. Nadam se da će nas žrijeb pogledati i da ćemo imati dobrog rivala na početku evropskog puta. Pogledaću kompletan igrački kadar, pa ću skresati spisak na 24 u najvećem broju i tri golmana. Onda idemo u Međugorje i čuo sam da su tamo fantastični uslovi. Imamo utakmice 21., 25. i 29. To su Velež, GOŠK i fale još dva protivnika, a generalka je 5. jula".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O pritisku

"Sve je pritisak. Ko se odluči da igra i da bude trener u ozbiljnom fudbalu, mora da se suoči s tim. Treba dosta raditi na psihološkom planu, a ne treba sada momcima stvarati veliki pritisak. Moj je posao da dam samopouzdanje igračima. Nikada nisam volio trenere ili predsjednike koji uđu u svlačionicu, a ovaj naš mnogo ne ulazi, a koji kaže moramo da pobijedimo i moraš da daš gol".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babe
Bas mlati bezveze.Ni kraja ni pocetka.
5 2
Krivaja Zavidovići
Krčmarević je dobar trener! Mislim da može vratiti titulu na Grbavicu. Opet, videćemo koliko će biti jaki i kakve će timove imati Zrinjski, Sarajevo, Široki...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi