Kreće izgradnja trening kampa u Butmiru

Bageri ulaze u narednih desetak dana

Kreće izgradnja trening kampa u Butmiru

Iz FK Sarajevo davno je najavljena izgradnja trening kampa na terenima Poljoprivrednog dobra Butmir, ali ona nije mogla početi dok se ne riješi spor Škole fudbala Bubamara sa PD Butmir koji traje već godinu dana.

Podsjetimo, PD Butmir zatvorio je svoje kapije za polaznike Škole fudbala Bubamara zbog neizmirenih dugovanja još početkom 2014. godine, a Predrag Pašić tužio je PD Butmir i taj spor bio je kočnica u izgradnji trening kampa FK Sarajevo

Međutim, nakon dugotrajnih razgovora kompromis je postignut i ovaj nesporazum je riješen na obostrano zadovoljstvo. Na kraju se kao medijator pojavio Vinesnt Tan i ponudio rješenje koje je zadovoljilo sve strane i sve tužbe će biti povučene, a sa izgradnjom trenink kampa FK Sarajevo krenuće se u najskorijem roku.

"Postigli smo dogovor i već sljedeće sedmice bi trebali napraviti pisani sporazum i zvanično ga realizirati. Razgovarali smo na ovu tekmu sa Predragom Pašićem i pronašli smo kompromis. Vjerujem da ćemo u narednih sedam do deset dana već ući sa bagerima na teren, sve zavisi od vremenskih prilika i sitnih administrativnih detalja.”, rekao je Dino Selimović i dodao:

"Predrag Pašić će u budućnosti najvjerovatnije imati svoj poslovni zadatak u FK Sarajevo, a trebao bi biti priključen našem skauting timu. On je dokazan u pronalaženju mladih talentovanih igrača i mislim da nam može puno pomoći po tom pitanju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O dešavanjima vezanim za kamp je nešto ranije za SportSport.ba govorio i predsjednik FK Sarajevo, Edis Kusturica:

"Radimo na kampu u Butmiru i on bi trebao biti gotov za dvije do dvije i po godine. U septembru je planirano osposobljavanje tri pomoćna terena, a sljedeći korak je glavni stadion na kojem se mora poraditi".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.