Krkić: Posmatram Messija i učim
Messi "učitelj" Krkiću...

Mladi Španac ne krije

Krkić: Posmatram Messija i učim

Edmir Škorić

Jedan od izdanika Barcelonine škole uz Messija je i mladi Bojan Krkić. Iako ga mnogi već vide na posudbi u nekom drugom klubu, Krkić se nada da će ostati u Barci gdje se nastoji izboriti za prvu postavu.

Bojan tvrdi da je Messi najbolji igrač na svijetu, te da posmatrajući ga, puno uči.

"Messi je najbolji igrač na svijetu, to ljudi prepoznaju. On stvara pozitivnu energiju u svakom trenutku i ja pokušavam gledati ga i učiti. Način na koji on igra je nevjerovatan", hvali Krkić svog suigrača i nastavlja:

"Gledam ga kako igra i nemoguće je istaći mu slabosti. On ima samo vrline. No, iznad svega je sjajna osoba."

Messi, Henry i Eto'o su ove sezone zajedno postigli 100 pogodaka, trojac koji je zasigurno najviše zaslužan što Guardiolin tim ove sezone ne poznaje riječ "poraz". Krkić je svjestan svojih mogućnosti, odnosno nemogućnosti, ali vjeruje da se može izboriti u početni sastav katalonske momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.