Krkić: Spreman sam za finale na Wembeyu

Želi zaigrati protiv Manchestera

Krkić: Spreman sam za finale na Wembeyu

Edmir Škorić

Mladi Barcelonin napadač Bojan Krkić priželjkuje da će mu dobar nastup protiv Malage donijeti nastup u finalu Lige prvaka.

Barcelonin trener Josep Guardiola u posljednjem susretu španske Primere, na gostovanju kod Malage, dao je priliku igračima koji su obično "u sjeni" Messija, Inieste, Villa, Xavija i drugih.

Priliku je tako dobio i mladi Krkić, koji ju je itekako iskoristio.On je postigao pogodak iz penala u 44. minuti za poravnanje rezultata, a golovima Afellaya i Bartre Katalonci su do kraja slavili pobjedu (3:1).

"Želim pomoći momčadi do posljednje minute. Jako sam sretan zbog svoje igre u susretu s Malagom, a sada nas čeka finale na Wembleyu. Ne znam hoću li igrati, ali bit ću spreman", kazao je Krkić.

Barcelona će novi trofej Lige prvaka pokušati osvojiti protiv Manchester Uniteda 28. maja na londonskom Wembleyu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.