Kroos domaćoj publici poklonio golčinu za pamćenje

Kroos domaćoj publici poklonio golčinu za pamćenje

Edmir Škorić

Njemačka nogometna reprezentacija poprilično lako se obračunala sa Austrijom u utakmici sedmog kola u grupi C kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine.

Nijemci su na Allianz-Areni u Minhenu pred oko 68.000 gledatelja slavili s 3:0 protiv Austrije. 

Prvo je Miroslav Klose u 33. minuti zabio za 1:0, a u nastavku su pogađali "domaći" igrači, nogometaši Bayerna.  U 51. minuti golčina Tonija Kroosa, a u 88. minuti Thomas Muller je pogodio za konačnih 3:0.

Vratimo se ponovo na gol Kroosa. Benedikt Howedes je vratio loptu za Kroosa, koji sa 25 metara ispaljuje pravi projektil ka golu Austrijanaca. Golman gostiju Robert Almer nije imao nikakve šanse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.