Kroos: Robbena pod svaku cijenu zadržati

Kroos: Robbena pod svaku cijenu zadržati

Edmir Škorić

Veznjak Bayerna Toni Kroos osjeća kako klub mora zadržati holandskog reprezentativca Arjena Robbena.

Na krilima raspoloženog Robbena, Bayern proteklih sedmica postiže po šest ili sedam komada (Hoffenheim, Basel, Hertha). Robben ima valjani ugovor s Bavarcima do kraja sezone, a pojavile su se špekulacije da bi mogao potražiti novi angažman.

Kroos, međutim, smatra da Bayern pod svaku cijenu mora zaddržati ovog krilnog napadača.

"Znamo da on može ostati na igrama kakve je pružio posljednjih nekoliko sedmica. Zato uvijek može biti važan igrač za Bayern. Ne bi trebalo biti nikakvih diskusija o njegovoj budućnosti", kazao je Kroos, dodavši:

"Morate pogledadti čitavu sliku. Ne možete reći da treba otići nakon jedne loše utakmice, a zatim kako zuslužuje novi ugovor nakon dobre utakmice. Trebalo bi imati opće mišljenje o igraču i onda odlučiti da li treba ostati ili otići".

Bayernov sportski direktor Christian Nerlinger je ranije ove sedmice kazao kako je klub sve bliži sklapanju novog s Robbenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.