Kroosa prepustili Realu da bi doveli Rakitića
Foto: EPA

Kroosa prepustili Realu da bi doveli Rakitića

Edmir Škorić

Katalonski dnevnik El Mundo Deportivo tvrdi da je Barcelona odustala od Tonija Kroosa zbog Ivana Rakitića. 

Barcelona je htjela da dovede Kroosa, ali na kraju je njemački reprezentativac bliže Real Madridu, dok su Katalonci svog razigravača pronašli u Sevilli.

Podsjećamo da je nedavno petogodišnji ugovor sa Barcom potpisao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. 

''U jednom je trenutku, što su prenijeli i neki njemački mediji, Barcelona ozbiljno razmatrala dovođenje Tonija Kroosa, odličnog veznjaka Bayerna. Trener Luis Enrique i sportski direktor Andoni Zubizarreta su, međutim, preferirali Rakitića. Oslobodili su time put Real Madridu koji je doveo Kroosa, što će biti službeno potvrđeno nakon završetka Svjetskog prvenstva'', piše El Mundo Deportivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.