Krpić: Mnogo će nam nedostajati Zeba

Sloboda gostuje u Mostaru

Krpić: Mnogo će nam nedostajati Zeba

Fudbaleri tuzlanske Slobode u posljednja tri kola Premijer lige BiH odigrat će dva derbija sa starim rivalima. U 28. kolu sastaju se u Mostaru sa Veležom, a u 30. sa Sarajevom na Koševu. 

Derbi utakmice će biti stvar prestiža za crveno-crne, koji su ostvarili cilj i izborili opstanak u eliti i naredne sezone. 

Jedan od igrača na kome se temelji igra Slobode svakako je napadač Sulejman Krpić. U nekoliko utakmica nije ga htio gol, iako se nalazio u šansama. Post je prekinuo u susretu sa Borcem kada je nakon ubačaja Zajka Zebe iz kornera glavom zatresao mrežu. Pred susret sa Veležom Krpić kaže: 

„Naravno da želimo odigrati što najbolje znamo. Nismo uzalud prevalili ovoliki put da bi se unaprijed predali. Cilj smo ostvarili, ali bodovno saldo nismo zaključili. Imamo još tri utakmice i želimo osvojiti što više bodova“, kaže Sulejman Krpić.

U susretu Veleža i Slobode neće igrati Zajko Zeba, kome je sudac Antonio Bandić dodjelio treći žuti karton na susret sa Borcem. Zanimljivo i drugi žuti karton Zeba je dobio na identičan način, odnosno zbog, kako su sudije smatrala, ne poštivanja pravila kod izvođenja slobodnih udaraca.

„Veliki je hendikep što u timu neće biti Zajka Zebe. On je pokazao i dokazao svoj kvalitet i mogu 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

reći kako mi je izuzetno drago što igram u timu sa takvim igračem. Mnogo će nam nedostajati u susretu sa Veležom“, kaže Krpić.

Pored pomenutih derbija sa starim rivalima, Tuzlaci na Tušnju igraju i sa ekipom Mladosti iz Velike Obarske.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.