Krpić ponovo junak Grbavice: Željo minimalno savladao Radnik!
Plavi su ponovo na vrhu Premijer lige BiH

Premijer liga, 9. kolo

Krpić ponovo junak Grbavice: Željo minimalno savladao Radnik!

M. Šljivak

Željezničar je u 9. kolu na Grbavici ugostio Radnik iz Bijeljine i na kraju je upisao pobjedu rezultatom 1:0.

Plavi su odigrali jako dobro prvo poluvrijeme i na kraju im je to bilo dovoljno za nova tri boda i ponovni odlazak na vrh tabele.

Krenuo je Željo dobro i u devetoj minuti lijepu akciju i ubačaj Stevanovića ne uspijeva zabiti Sulejman Krpić.

Gosti su odmah uzvratili preko Vasića. Šutirao je snažno fudbaler Radnika, a lopta odlazi pored gola.

Potom se igra malo umirila i do 25. minute kada Željo stiže do gola ništa se nije dešavalo. Stevanović prolazi po strani i ubacuje za Krpića, a napadač Plavih je precizan za prednost od 1:0.

Nije Željo stao sa napadima. Tri minute nakon gola Asim Zec odlično šutira, golman gostiju Mladen Lučić fantastično brani.

U 32. minuti Lučić spašava i nakon što se pred golom našao Pavić, a prvo poluvrijeme okončano je novom šansom za Zeca, a ovog puta udarac krilnog fudbalera domaćeg tima odlazi tik pored stative.

Nastavak meča donosi mnogo lošiju utakmicu. Željezničar je bez problema čuvao prednost i Plavi su zatvorili sve prilaze golu i Radnik u ofanzivnom dijelu nije imao previše prostora.

Ni Željo nije ništa posebno napravio u igri prema naprijed, pa je prepustio terensku inicijativu Radniku i to ih je umalo koštalo u 70. minuti. Glišić je sjajno šutirao, a Šabanadžović je sa gol-linije izbacuje loptu.

Uzvratio je Željezničar preko Blagojevića čiji šut glavom nije precizan i igra se nakon toga ponovo umirila. Nije se do kraja previše vidjelo na terenu Grbavice i Željezničar je upisao nova tri boda.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Željezničar - Radnik 1:0 (Krpić 25')

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Zec, Krpić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Osmanković, Rodin.

FK Radnik: Lučić, Franić, Đelmić, Vasić, Popara, Šantić, Peco, Hadžić, Đurić, Aleksić, Merajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mokekemo
Krpaaaaa
18 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi