Krpić spriječio slavlje Željezničara na Grbavici

Podjela bodova

Krpić spriječio slavlje Željezničara na Grbavici

Edmir Škorić

Željezničar je u jednom od derbija 15. kola ugostio Slobodu, koja je uspjela da dođe do boda (1:1).

Očekivano, Sloboda se pokazala kao nezgodan rival Željezničaru, koji je u zadnjih pet minuta prokockao prednost od 1:0.

Prvi je gostima zaprijetio Lendrić, ali je pucao preko gola u četvrtoj minuti. U narednih 20-ak minuta mirna igra, jedino bilježimo pokušaj Blagojevića, no nije bilo opasnosti po gol Pirića.

U 23. minuti Blagojević šutira puno bolje, Pirić nesiguran, ali iz drugog pokušaja hvata loptu. Pet minuta kasnije, nesporazum u odbrani Želje, no niko to ne koristi od strane igrača Slobode.

Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Križman, kojem je Lendrić dodao loptu nakon što ju je ukrao Škahiću, ali Križmanov udarac s gol-linije zaustavlja Kostić.

U 41. minuti Škahić je napucao Fatića, Pirić je morao da spašava i da spriječi autogol. Ubrzo je Siniša Stevanović lijepo proigrao Lendrića, no izblokiran je prvi strijelac domaćih u posljednji čas.

U nastavku nešto manje uzbuđenja, ali su viđena oba pogotka na meču. U 65. minuti, poslije ubačaja iz kornera, Stevanović šutira, Lendrić je skrenuo loptu u gol Slobode i došao do sedmog prvenstvenog gola, od čega je šest postigao na stadionu Grbavica.

Željo kao da se zadovoljio s tih 1:0, Sloboda je krenula na sve ili ništa, te već prvu priliku iskoristila i došla do velikog boda. Igrala se 85. minuta kada je nakon ubačaja iz kornera Sulejman Krpić pogodio glavom za 1:1.

Uzaludni su bili pokušaji domaćih da postignu novi pogodak. Nije bilo puno vremena, tim Vlade Jagodića se odbranio i proslavio vrijedan bod na Grbavici. Mogli su gosti i do sva tri boda, ali je Zec promašio veliku šansu u 90. minuti.

Nakon nepotpunog 15. kola, Željo je peti sa 23 boda, dok Sloboda ima bod manje i zauzima šesto mjesto.

Željezničar - Sloboda 1:1 (Lendrić 65/ Krpić 85)

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Memija, Blagojević, Bogičević, Nikolić, Lendrić, Radinović, Križman, Stevanović M.

Sloboda: Pirić, Kostić, Škahić, Fatić, Efendić, Krpić, Subić, Lazevski, Mehmedagić, Veselinović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:





Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi