Krpić: Teško mi je, otac me bodrio na svakoj utakmici

"Iznenadio me je Ivan Lendrić"

Krpić: Teško mi je, otac me bodrio na svakoj utakmici

Vodeći strijelac bh. prvenstva Sulejman Krpić još jednom je pokazao koliko mu znači Sloboda za koju nastupa. 

Krpiću je prije nekoliko dana preminuo otac i iz tog razloga trener Jagodić nije insistirao da nastupi protiv Željezničara, međutim ovaj sjajni napadač je stisnuo zube i svojim golom pomogao Slobodi da dođe do vrijednog boda.

Dan nakon utakmice Krpić je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je gol na Grbavici posvetio ocu, a otkrio je da su mu u teškim trenucima veliku podršku pružili i fudbaleri Željezničara. Prije svega napadač Ivan Lendrić. 

"Dženaza mog oca je bila u četvrtak i nisam uopšte znao da li ću igrati ili ne. Rekao sam treneru Jagodiću da ću mu javiti i pred polazak u Sarajevo sam ga nazvao i poručio mu da računa na mene protiv Željezničara.  Ne znam odakle mi snaga za to, ali sam sretan jer sam na kraju pomogao Slobodi da ostvari pozitivan rezultat. Gol sam posvetio ocu", kazao nam je Krpić i dodao: 

"Lijepo je kada vam saučešće izraze i fudbaleri Željezničara. Ivan Lendrić me iznenadio kada je došao u svlačionicu da mi čestita na golu i pruži podršku. Stvarno, dugujem veliku zahvalu njemu i svim njegovim saigračima."

Svjestan je Krpić da život ide dalje, iako s tužnim glasom ističe da mu je otac bio velika podrška u karijeri. 

"Teško mi je, ne mogu sakriti to. Otac mi nije bio bolestan ranije, sve se brzo desilo i faktički u roku od dva-tri mjeseca se razbolio i umro. Bio mi je velika podrška u karijeri. Dolazio je na svaku utakmicu Slobode da me bodri, ali moram biti jak i nastaviti dalje", ističe 25-godišnji Krpić. 

Na kraju razgovora Krpić je prokomentarisao utakmicu na Grbavici. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekivao sam težak meč protiv Željezničara, jer smo gostovali kvalitetnoj ekipi s vrlo dobrim trenerom. Mi na kraju možemo biti zadovoljni s bodom, iako je tačno da smo mogli osvojiti i puni plijen, ali šta se može. Sada se okrećemo Zrinjskom i učinit ćemo sve da pobijedimo", završio je Krpić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi