Napadač Slobode za SportSport.ba

Krpić: Želim biti prvi strijelac Premijer lige BiH

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Sloboda je danas savladala Torpedo sa 1:0 u prijateljskom meču u sklopu priprema u turskoj Antaliji.

Tuzlanska ekipa je s minimalnih 1:0 uspjela da slavi u današnjoj utakmici, a junak ovog meča bio je kapiten Slobode, Sulejman Krpić, koji je u devetoj minuti postigao jedini gol. Nakon utakmice Krpić je govorio za SportSport.ba, a između ostalog rekao je da je dogovor prije utakmice bio da pokažu svoju agresivnost na terenu.

"Što se tiče utakmice dogovorili smo se da izađemo, pokažemo agresivnost i igramo. Protivnik nam nije dopuštao to, ali kroz neke pasove uspjeli smo da stvaramo neke akcije koje smo radili ne treningu. Torpedo je agresivan bio također, ali i im smo se isto borili i željeli smo tu pobjedu i ostvarili smo je", rekao je Krpić.

O zalaganju mladih igrača Slobode kapiten je rekao:

"To su praktično sve juniori, mislim da imaju i neki kadeti. Rade momci i bore se za svoje mjesto. Ne zna se još ko je u prvoj ekipi, svi se bore i ja se borim s njima. Cilj mi je da budem prvi strijelac Premijer lige BiH i nastojaću da bude tako. Od mladih igrača moguće je da bude neki starter u ekipi, svi se borimo i vidjeli ste na utakmici da nema opuštanja, svi za jedan i to je to",

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krpić je svjestan da Slobodu u nastavku prvenstva Premijer lige BiH očekuje težak zadatak, ali vjeruje da trebaju ići utakmicu po utakmicu.

"Mislim da će biti teško u nastavku sezone jer se svi borimo, tu je i Široki Brijeg. Mi ćemo nastojati da ispoštujemo ono što smo se dogovorili, da pobijedimo u prvom kolu Mladost i onda ćemo ići od utakmice do utakmice", zaključio je Krpić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti