Krunić hvalio tim Sarajeva, Ziljkić vjeruje da su igrači Borca trenutno kvalitetniji

Press pred derbi

Krunić hvalio tim Sarajeva, Ziljkić vjeruje da su igrači Borca trenutno kvalitetniji

E. Škorić

Borac od novembra 2011. godine čeka na pobjedu protiv Sarajeva u Banjaluci.

Derbi 21. kola Premijer lige igra se u subotu na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje će Borac ugostiti vodeću ekipu šampionata.

''U prvoj domaćoj utakmici u 2020. godini igramo protiv ekipe u čijem je vlasništvu trenutno dupla kruna i to pokazuje kakav nas zadatak očekuje. Sarajevo na raspolaganju ima mnogo kvalitetnih igrača, a prednjači napadač Mersudin Ahmetović koji je njihov najopasniji fudbaler, te najbolji strijelac lige. Tu su i Amar Rahmanović, Benjamin Tatar, Besim Šerbečić. Predvodi ih kvalitetan stručnjak Vinko Marinović i sve ovo je dovoljno primamljivo da privuče veliki broj gledalaca na ovu utakmicu'', rekao je Krunić na danas održanoj konferenciji za novinare.

Ukoliko sutra pobijedi, Borac će se bodovno izjednačiti sa Sarajevom.

''Prvo ovdje kod nas u gradu ljubitelji fudbala pričaju samo o ovom meču, Borac je tema na svakom ćošku i mislim da je to veliki uspjeh kluba ako se vratimo samo godinu dana unazad. Ako se to prenese na tribine, vjerujem da će se prenijeti i na teren. Ako gledaoci stvarnu budu došli na Gradski stadion u tolikom broju i budu željeli pobjedu, mislim da ona neće izostati. Ovi igrači imaju taj kvalitet, imaju tu želju. Vidjeli su se mirnoća i koncentracija tokom ove sedmice. Oni su svojim igrama i radom zaslužili ovu euforiju'', naveo je Krunić.

Marko Jovanović i Siniš Dujaković zbog kartona neće biti u konkurenciji za meč sa Sarajevom, dok se nakon povrede vraća Almedin Ziljkić.

''Derbi kao derbi uvijek nosi neku težinu. Svi, prvo ja a onda i oni iskusniji od mene, jedva čekamo da utakmica počne. Iskreno, derbi može da krene i u nekom lošem smjeru, tako da ne treba da se razočaramo ako situacija ne bude povoljna po nas jer je još mnogo utakmica do kraja. Svjedoci smo koliko Željezničar juri titulu, pa od toga nije bilo ništa, a mi smo odjednom postali konkurentni za tako nešto. Drago mi je što smo u ovoj situaciji i što smo predvođeni dobrim stručnjakom i psihologom'', naveo je Ziljkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegovo je mišljenje da je trenutni tim Borca bolji od Sarajeva.

''To je moje iskreno mišljenje. Oni imaju Ahmetovića i Rahmanovića, koji je po mom mišljenju najbolji igrač Premijer lige BiH nakon Stojana Vranješa, ali mislim da se njih dvojica sutra neće naigrati na Gradskom stadionu. Mislim da čak i rezultat 6:2 protiv Tuzla Cityja može da zavara jer ipak je riječ o samo jednoj utakmici. Mislim da se ipak mi pitamo na našem stadionu'', optimističan je Ziljkić pred ovaj meč.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Mec se ne prati samo u BiH. Akreditovani su mediji iz Njemacke, Rusije, Poljske, Austrije
2 2
selver79
e ljudi moji ja smiješnijh izjava nisam čuo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi