Krunić: Ilić i Zrilić žele da me otjeraju

Branislav Krunić o optužbama čelnika kluba

Krunić: Ilić i Zrilić žele da me otjeraju

Suspendovani sportski direktor Borca Branislav Krunić kaže da iza cijele priče o njegovoj smjeni stoje predsjednik Draško Ilić i direktor Robert Zrilić. 

Direktor Zrilić optužio je Krunića da je sakrio određene premije za igrače Borca koje su stigle iz pojedinih klubova.

"Otkad su ustoličeni ova dvojica nastoje da me otjeraju iz Borca i ne biraju sredstva i način da to urade. U karijeri sam dovoljno zaradio novca pa mi ne treba da me neko proziva za nešto što nema veze sa istinom. Ako im je smetao moj stav i posao koji sam časno obavljao mogli su da mi to lijepo i dostojanstveno kažu, a ne da iznose svakojake gluposti. Ilić i Zrilić vedre i oblače u Borcu i donose odluke kako to njima i njihovoj struji odgovara," tvrdi Branislav Krunić.

Priče o premijama bile su povod za smjenu

"Pozvao me direktor Robert Zrilić i saopštio je da sam smijenjen, a ja sam odgovorio da po statutu on nije taj koji može da me smijeni. Kad su shvatili grešku i vidjeli da sportskog direktora može da smjeni samo Upravni odbor, odlučili su da sačekaju sjednicu ovog tijela, a izrekli su mi neku suspenziju," riječi su Krunića.

Nekadašnji reprezentativac BiH nije štedio kritike na račun novog predsjednika

"Umjesto da se bavi financijama, Ilić se bavio sportskim pitanjima. On je odlučio da se klub po svaku cijenu mora boriti za izlazak u Evropu, iako je znao da novaca za to nema. Zbog toga se tokom zimske pauze stvarao igrački kadar za međunarodnu scenu. Lično se nisam slagao sa odlukama o pojačanjima, kao i sa transfer listom. Sad kad nije osigurao novac za euro licencu, a bilo je potrebno 200 000 KM, Ilić je okrenuo priču u drugom pravcu," tvrdi Krunić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je Krunić dodao da je želio napraviti određeni reorganizaciju u omladinskom pogonu.

"Želio sam reorganizaciju i imao sam kadrovsko rješenje, ali su u novoj Upravi odlučili da štite kućne prijatelje koji rade u omladinskom pogonu," kazao je na kraju Krunić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije