Leotar gostuje na Pecari, Krunić cijeni Široki Brijeg

Premijer liga, 5. kolo

Leotar gostuje na Pecari, Krunić cijeni Široki Brijeg

Adnan Beganović

Peto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će u Širokom Brijegu otvoriti istoimena domaća ekipa i Leotar iz Trebinja.

Obje ekipe su u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojile po četiri boda s tim da je Leotar upisao pobjedu, remi i dva poraza iz četiri susreta, a Široki Brijeg četiri remija iz isto toliko susreta.

Pokušat će Širokobriježani doći do prvog trijumfa. no sasvim sigurno i ekipa iz Trebinja ima svoju računicu.

"Što se tiče igračkog kadra mogu reći da su svi spremni osim Milića koji ima tri žuta kartona. I igrači koji su stigli malo prije početka prvenstva su fizički spremni. Mogu reći da ekipa dolazi na optimilani nivo gdje možemo odigrati utakmicu u visokom ritmu", istakao je Branislav Krunić, šef struke Leotara uoči duela sa Širokim Brijegom.

Pohvalno je govorio Krunić o Širokom Brijegu.

"Jedna izuzetno kvalitetna ekipa koja iza sebe ima kontinuitet dobrih igara. Konstantno su u vrhu bh. fudbala, redovno izlaze na evropska takmičenja. Imaju mlad sastav, najveća opasnost nam prijeti od Ikića i Jurilja. Stoperski tandem iskusan i dobar", istakao je Krunić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šef struke Leotara smatra da je Široki ekipa sa kojom se može igrati.

"Radi se o ekipi koja uz Zrinjski igra najjačim intenzitetom. Igraju u ritmu i tempu svih 90 minuta. Imaju i prepoznatljiv stil igre koji gaje kroz omladinske škole. To im se vratilo, pogotovo u ovoj pandemiji. Mladi igrači su dobili priliku i pokazali su se u najboljem svjetlu", zaključio je Krunić.

Top Komentari

2323
E moj treneru pa najgori fudbal igrate..svih 11 na svojoj polovini i samo nabijaj loptu...
1 0
emanuelmacron
Bogami tesko da mozes sta ,oni su uzeli Slobodi koja je jaka ko beton u prvim utakmicama,doduse oni su uvijek uzimali bodove slobodi,nikad nisam skonto zasto.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi