Krunić: Moramo biti zadovoljni, ekipe koje uđu u Premijer ligu uvijek imaju problema

Šef struke FK Borac za SportSport.ba

Krunić: Moramo biti zadovoljni, ekipe koje uđu u Premijer ligu uvijek imaju problema

S. Mlaćo

Novi-stari premijerligaš Borac nakon četiri kola zauzima četvrtu poziciju sa sedam osvojenih bodova i sigurno Banjalučani mogu biti zadovoljni.

U subotu su nadigrali Radnik u Bijeljini, te stigli do prve gostujuće pobjede. Branislav Krunić je zadovoljan, s obzirom da su njegovi momci na visokom nivou odigrali meč.

"Moramo biti zadovoljni. Kada slavite u gostima to znači da ste maltene u svim segmentima odigrali dobro. Ne možete dobiti u gostima ako bar jedan segment zakaže", priča Krunić na početku razgovora za SportSport.ba.

Borac nakon četiri kola ima sedam bodova i sigurno Banjalučani mogu biti zadovoljni.

"Moramo biti zadovoljni. Ekipe koje uđu u Premijer ligu iz Prve lige uvijek imaju problema. Pokazalo se to na Zvijezdi 09 prošle sezone, a sada evo na Veležu. Teško je napraviti ekipu u Prvoj ligi za Premijer ligu. Onda morate dovesti igrača, pa dok se to sve uklopi, uigra... Imali smo i težak raspored, čak tri gostovanja, te smo svakako zadovoljni".

U narednom kolu u Banja Luku stiže Mladost.

"Tu utakmicu moramo dobiti i da potvrdimo igru i tri boda iz Bijeljine. Eventualna tri boda dala bi nam mirnoću pred naredne utakmice".

Krunić je prokomentarisao i stanje u Premijer ligi nakon četiri kola.

"Krenimo redom... Željo me nije iznenadio. Amar Osim je najtrofejniji trener, kvalitetan je stručnjak i to pokazuje i ove sezone. Željo je sa njim druga ekipa i već su pokazali da su pretendent za prvo mjesto. Tuzla City je odmah na drugom mjestu, ima dobru ekipu, nisu mnogo mijenjali, samo su se pojačali. Iskusna su ekipa.

"Kada je donji dio tabele u pitanju, Zvijezda 09 i Velež se nisu pojačali, nije se moglo očekivati da će biti u vrhu, no sigurno su u problemima... Nije to dobro, jer može donijeti i nemir u ekipu, te se onda povuku pogrešni potezi. Možda tada bude i kasno. Međutim, početak je prvenstva i to ne mora ništa značiti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ambicije Borca svakako su izbjeći borbu za opstanak, a Krunić ističe da će sve zavisiti od narednih utakmica.

"Ambicije Borca su uvijek najveće. U ovom trenutku je teško govoriti nešto više, ušli smo iz Prve lige i potrebno je vremena da se sve to upakuje. Zahvaljući ovom startu definitivno možemo razmišljati pozitivno. Sve zavisi od narednih utakmica. Tek onda možemo pričati o ambicijama", dodao je Krunić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

magistar
Ovo je dobro rekao, ako Borac izdrži do Tuzle, tj. do 8 kola pri vrhu tabele, poslije može biti svašta, oni se javno ne razbaciju izjavama ali su spremni na zimu uložiti još ovoliko novca za pojačanja.
1 0
Rus
Boli vas briga imate vjetar u ledja od saveza. Sudije guraju koliko mogu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi