Krunić: Najbitnije da smo nastavili seriju nepobjedivosti

Trener i igrač Željezničar Sport Teama

Krunić: Najbitnije da smo nastavili seriju nepobjedivosti

D. Rakanović

Trener i igrač Željezničar Sport Teama Branislav Krunić istakao je zadovoljstvo pobjedom njegove ekipe protiv Sutjeske. 

Banjalučki tim je savladao Sutjesku iz Foče sa 1:0, a jedini pogodak na utakmici je postigao Dejan Bosančić u 27. minuti. 

“Mislim da je najbitnije da smo osvojili tri boda i nastavili seriju nepobjedivosti. Što se tiče utakmice protiv Sutjeske mi smo od samog početka nametnuli svoj ritam igre, kontrolisali smo utakmicu od samog početka do kraja i mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili. Bilo je momenata kada su gosti mogli postići pogodak, ali mi smo imali više prilika, možda je moglo biti i ubjedljivije na kraju. Ovaj trijumf nas je doveo u sredinu tabele što i jeste naš cilj”, rekao je Krunić.

Pobjeda protiv ekipe iz Foče dobija ma značaju zbog toga što je ostvarena sa najmlađim timom u ligi. 

"U prvoj postavi igralo je čak šest fudbalera koji, ne samo da su mlađi od 21 godine nego imaju pravo nastupa za juniore. Svi oni na terenu su proveli po 90 minuta, ja sam igrao samo posljednjih 30 minuta i to je zaista nešto na šta samo ponosni. Naš cilj je afirmacija mladih igrača, sa ovakvim utakmicama potvrđujemo da smo na pravom putu tako da naš plasman u sredini tabele, kao što sam rekao, zbog svega ovog dobija na težini“, rekao je Krunić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti