Krunićev OFK Beograd se spasio
Simo Krunić uspio spasiti "romantičare"

Jelen Super liga Srbije

Krunićev OFK Beograd se spasio

Edmir Škorić

Danas je okončana i Jelen Super lige Srbije, a upitno je bilo samo ko će ostati u srbijanskoj eliti. Na kraju je momčad OFK Beograda kojeg s klupe predvodi bivši trener Željezničara, Simo Krunić, uspjela izboriti opstanak.

Strepili su danas navijači OFK Beograda, no strepnji je došao kraj nakon 60 minuta, kada su Jelić i Jevtić domaćoj momčadi osigurali pobjedu. Gol za tračak nade gostiju postigao je Petković u 90. minuti, no nije bilo vremena da Banat izjednači i ostane u ligi, pa sljedeće godine nastupaju u Prvoj ligi.

Odavno je poznato da je prvak Srbije ekipa Partizana, a "crno-beli" su to potvrdili i današnjom pobjedom kod Čukaričkog (0:1). Petrović je bio strijelac jedinog pogodka. Drugi beogradski velikan Crvena zvezda remizirala je kod Napredka - 2:2. Hajduk je golovima Radanovića i Komazeca slavio nad Borcem (2:1), a gol utjehe za goste postigao je Pavlović.

Vojvodina je remizirala sa Radom, te tako zadržala drugo mjesto na tabeli. Interesantno, ovo je najveći uspjeh ekipe iz Novog Sada, još od daleke 1989. godine, kada su bili prvaci. Javor u kojem brani naš reprezentativac Nemanja Supić savladao je Jagodinu u gostima rezultatom 1:2. Javor je na kraju završio na visokom četvrto mjestu.

Prvi strijelac lige na kraju je bivši igrač Zrinjskog iz Mostara, te sada napadač Partizana, Lamina Diarra sa postignutih 19 golova. Nenad Miljaš iz redova "crveno-belih" ima gol manje.

OFK Beograd – Banat 2:1 (Jelić 32, Jevtić 59 - Petković 90)
Rad – Vojvodina 2:2 (Kaluđerović 41, Petrović 90 – Tadić 4, Tumbasević 78)
Napredak – Crvena zvezda 2:2 (Jovanović 32p, Perović 36 – Parker 9, Milijaš 45p)
Čukarički – Partizan 0:1 (Petrović 70)
Hajduk – Borac 2:1 (Radanović 20p, Komazec 60 – Pavlović 87)
Jagodina – Javor 1:2 (Perić 18 – Ilić 63, Arsenijević 79) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.