Krupa iskoristila sve mane Čelika

Siguran trijumf na Bilinom polju

Krupa iskoristila sve mane Čelika

M. Šljivak, foto: SportSport.ba

Krupa je bez većih problema u 16. kolu Premijer lige BiH pobijedila Čelik u Zenici rezultatom 2:0.

Gosti su, kao i većina drugih ekipa, na Bilinom polju bili veliki favoriti i na kraju su ovaj epitet i opravdali.

Tim Slobodan Starčevića je već u prvom poluvremenu iskoristio loše reakcije u odbrani domaćeg tima i sa dva gola je došao do velike prednosti.

Do vodstva su gosti stigli u 23. minuti. Sjajnu loptu je uputio Milutinović, Elvir Koljić je pobjegao odbrani Čelika i pogodio je za 0:1.

Deset minuta kasnije ponovo kiks odbrane domaćih. Ovog puta je Marjanović pobjegao i savladao je Markovića za 0:2.

Imala su oba tima još nekoliko solidnih pokušaja do kraja prvog dijela, ali se rezultat nije mijenjao i Krupa je vodstvom od 0:2 otišla na odmor.

Drugo poluvrijeme je počelo velikom šansom za Čelik. Ubacivanje rezerviste Ćemalovića prihvatio je Šišić, a njegov šut pogađa prečku.

Nakon ove šanse Krupa nije dopustila domaćim fudbalerima da se previše razmašu. Oni su bili ti koji su potpuno kontorlisali utakmicu, a trener domaćeg tima Divković je morao izvršiti i dvije prinudne izmjene, što je dodatno usporilo igru Čelika.

Bilo je još nekoliko šansi do kraja meča. Međutim, mreže su ostale mirne i Krupa je sačuvala prednost od 0:2, te je sigurno osvojila tri boda.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Čelik - Krupa 0:2 (Koljić 23', Marjanović 33')

ČELIK: Marković, Jurković, Duvnjak, Popović, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Kazazić, Mahmutović, Duraković.

KRUPA: Fejzić, Maksimović, Makitan, Koljić, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Aleksić, Milanović, Marjanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti