Milenko Bošnjaković ponovo u Premijer ligi

Preuzima Krupu?

Milenko Bošnjaković ponovo u Premijer ligi

Adnan Beganović

Nakon što su se sporazumno rastali sa Velimirom Stojnićem, čelnici Krupe dali su se u potragu za njegovim nasljednikom.

Nekoliko trenerskih imena povezuje se sa Krupom, a neslužbene informacije do kojih je došao SportSport.ba kažu da je užarenoj trenerskoj klupi najbliže Milenko Bošnjaković.

Radi se o stručnjaku koji je u Premijer ligi dosad vodio tri kluba i to Zvijezdu 09, Tuzla City i Slobodu i čovjeku koji bez obzira da li trenutno bio angažovan ili ne, s mnogo pažnje prati dešavanja u našem fudbalu.

Najbolje rezultate Bošnjaković je ostvarivao sa Tuzla Cityjem. Ovu ekipu predvodio je u 12 mečeva uz sjajan skor od sedam pobjeda, tri remija i dva poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezdu 09 je preuzeo u martu 2019. godine u trenutku kada je bila otpisana, no u 10 utakmica je sa ovim klubom osvojio 15 bodova i uspio ga je ostaviti u društvu najboljih.

Neslužbeno, kontakti između čelnih ljudi Krupe i Bošnjakovića su uspostavljeni, a vrlo brzo bi se trebao znati i konačan ishod pregovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi