Krupa upisala važnu pobjedu i ostavila Olimpik kao jedinu ekipu bez bodova

Jedan gol, ali vrijedan

Krupa upisala važnu pobjedu i ostavila Olimpik kao jedinu ekipu bez bodova

Fudbaleri Krupe pobijedili su danas na domaćem terenu Olimpik sa 1:0 u susretu 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Bila je ovo vrlo važna utakmica za oba kluba jer se pretpostavlja da bi ekipe mogle voditi borbu za opstanak u ligi do samog kraja.

Na kraju je trijumf upisala Krupa koja je do jedinog gola na meču stigla u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu meča Olimpik bolje otvara i pravi pritisak na goste, ali to je trajalo 20-ak minuta i poslije toga se ulazi u mirniji tok. Pred kraj prvog dijela Olimpik opet opasniji, a najbolju šansu u tim trenucima imao je Osmanović iz slobodnjaka, ali odbranio je Kolak.

Na samom početku drugog dijela, u 57. minuti, domaći dolaze do vodstva. Nakon sjajne akcije Dujakovića i Puzigaće, Nikolić glavom pogađa za 1:0. POslije toga dvije šanse za domaće imao je Nikolić, ali golman Olimpika Hadžić bio je na visini zadatka.

Oko 70. minute Olimpik je imao dvije velike šanse. Prvo je pokušao Milanović, a potom i Bajraktarević, ali golman domaćina je bio vrlo dobar.

Do kraja više nije bilo uzbuđenja i ostalo je 1:0.

Krupa je upisala prve bodove poslije ove pobjede, dok je Olimpčik ostao jedini klub poslije tri kola koji nema ni jedan bod.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Krupa - Olimpik 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kolak, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Dujaković, Galić, Filipović, Maksimović, Andrejić, Golubović.

Olimpik: Hadžić, Adžem, Ojdanić, Bajraktarević, Osmanović, Handžić, Milanović, Hadžanović, Imamović, Lekanić, Šišić.

Top Komentari

BlueSEVER
MANCINI NAPOLJE
2 0
BlueSEVER
MANCINI NAPOLJE
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi