Kuban angažovao Traorea

Francuski košarkaš otišao iz Rome

Kuban angažovao Traorea

Ambiciozni ruski prvoligaš Lokomotiva Kuban ima novo pojačanje i to francusskog reprezentativca Ali Traorea.

Riječ je o igraču koji je prošle sezone nastupao za Lottomaticu Romu u čijem dresu je u prvenstvu odigrao 30 utakmica uz prosjek od 10 poena i 4.6 skokova po meču, ali tim nije izborio plej-of. U Euroligi je Roma igrala u fazi Top 16 i Traore je u ovom takmičenju na 15 utakmica postizao u prosjeku po 9.5 poena uz 3.8 skokova.

Rođen je 1985. i visok je 207 cm, a najveći dio karijere proveo je u ASVELU sa kojim je 2010. osvojio Kup i ujedno je bio MVP prvesntva Francuske sa skorom od 15.6 poena i 5 skokova po meču. Kuban je prošle sezone igrao u finalu Challenge Cupa u kom su izgubili od Krke, dok su u prvenstvu Rusije bili četvrti. U narednoj sezoni treniraće ih Božidar Maljković, a angažovali su između ostalog i Slovenca Primoža Brezeca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije