Kuban ostao bez dva igrača i remizirao sa Alaniom

Alania se neporažena vraća iz Krasnodara

Kuban ostao bez dva igrača i remizirao sa Alaniom

U drugom susretu 19. kola Premier lige Rusije snage su odmjerili Kuban Krasnodar i Alania Vladikavkaz, a susret je završio bez golova. 

Domaćin iz Krasnodara je u susret ušao kao šestoplasirani tim na tabeli, dok se Alania nalazila na pretposljednjoj poziciji. Domaćin je od prve minute krenuo sa napadima, ali gosti iz Vladikavkaza u susret nisu ušli sa bijelom zastavicom. Redale su se prilike pred golom Gudieva, ali lopta nije htjela u mrežu. U 43. minuti susreta Kuban je ostao sa igračem manje, a drugi žuti karton dobio je Zelao. Na poluvrijeme se otišlo sa najnepopularnijim rezultatom. 

 

U nastavku susreta Kuban je nastavio sa napadima i pored toga što je igrao sa igračem manje. Najbolju priliku imao je Afolabi u 74. minuti susreta, ali je odlično intervenisao gloman gostiju Gudiev. U 80. minuti susreta domaćin je ostao bez još jednog igrača, drugi žuti karton dobio je i Kozlov. U 89. minuti sjajno je pokušao Ozbiliz iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac zaustavila prečka gola Alanie. To je bila i posljednja prilika na susretu pa su ekipe podijelile bodove.

 

Premier liga Rusije, 19. kolo

Kuban - Alania 0:0 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.