Kubik: Ovo je ispunjenje sna

Jedini debitant u slovačkoj reprezentaciji

Kubik: Ovo je ispunjenje sna

E. Škorić

Jedini debitant na spisku slovačkog selektora Vladimira Weissa je 21-godišnji František Kubik, napadač holandskog ADO Den Haaga.

Zbog sjajnih partija u dresu Den Haaga prošle sezone, ali i šest pogodaka koliko je postigao, Kubiku je na adresu stigao poziv slovačkog selektora. No, ovaj mladi napadač nije imao sreće.

Naime, na treningu u ponedjeljak povrijedio je mišić na desnoj nozi i njegov nastup protiv naše selekcije pod velikim je pitanjem.

"Doktor je rekao da bi bilo previše rizično da igram, ali vidjet ćemo sutra detaljniju analizu. Osobno vjerujem da mogu početi, ne bi mi bilo drago da prerano budem otpisan iz ovog susreta," rekao je Kubik, dodavši:

"O pozivu selektora saznao sam te nakon treninga prošle srijede, kada sam pronašao brojne SMS poruke od mojih prijatelja i poznanika. Moram reći da sam jako zadovoljan, ali također i iznenađen. To je ispunjenje mog sna. Svakom nogometašu je to najveća nagrada. Poseban je osjećaj predstavljati svoju zemlju. Isto tako mi je drago da sam to postigao sa 21 godinom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.