Kučuković bio nadomak Željezničara
Mustafa Kučuković

Istekao prelazni rok

Kučuković bio nadomak Željezničara

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mustafa Kučuković bio je na pragu dolaska u sarajevski Željezničar, ali se taj transfer ipak neće obistiniti.

Kučuković je član francuske ekipe Grenoblea, kojoj na klupi sjedi legenda Željezničara Mehmed Baždarević. Proslavljeni bh. stručnjak htio je posuditi Kučukovića svom nekadašnjem klubu do kraja sezone, ali se transfer izjalovio, s obzirom da je istekao prelazni rok.

"Da, postojala je opcija da Kučuković ode u Želju da igra na posudbi, ali u ovom trenutku taj je trasfer jako teško izvesti. Postoje neke opcije da on i sad pređe na Grbavicu, ali u tom slučaju bi bilo izuzetno teško srediti sve papire, gotovo pa nemoguće", kaže Baždarević za SportSport.ba.

Grenoble u narednom kolu La Ligue ide u goste Montpellieru, najprijatnijem iznenađenju u Francuskoj i ekipi našeg kapitena Emira Spahića.

"Mi ćemo pokušati sve da pobijedimo, ali uprava kluba odlučila je da ćemo naredne sezone igrati u drugoj ligi. Razlog su finansije i mislim da čak i da rezultatski uspijemo izboriti opstanak, mislim da ga nećemo izboriti finansijski. Treba sad to nekako objasniti igračima. Uglavnom, sačekaćemo kraj sezone, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje", dodao je za kraj razgovora Baždarević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.