Kučuković potpisao za Cottbus

Povratak u Njemačku nakon dvije i pol godine

Kučuković potpisao za Cottbus

Mustafa Kučuković potpisao je dvgodišnji ugovor sa Energie Cottbusom, nakon što mu je ugovor istekao sa danskim Sonderjyskom.

Kučuković, koji je igrao za U-19, U-20 i U-21 reprezentacije Njemačke, prošle sezone doigrao je 17 utakmica za Sonderjysk i postigao četiri gola.

"Unatoč tome što ima samo 24 godine stekao je veliko iskustvo. Njegov talenat prepoznat je vrlo rano. Sada je na nama da iscrpimo njegove nedvojbene sposobnosti", rekao je Pele Wollitz trener Cottbusa.

Napadač koji je rođen u Bosanskom Novom već ranije je igrao u Njemačkoj za Hamburg, Greuther Furth i Munchen 1860, dok je u Francuskoj nosio dres Grenoblea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.