Kujović tri i pol godine u Kayserisporu

Turci bili najkonkretniji

Kujović tri i pol godine u Kayserisporu

Sada već bivši član Halmstadsa, Emir Kujović nakon brojnih špekulacija potpisao je ugovor na tri i pol godine sa turskim Kayserisporom.

Mediji su Kujovića selili od Lazija do Wolfsburga, no on je na kraju potpisao ugovor sa Kayserisporom na tri i pol godine uz opciju produženja na još jednu.

Na stadion Kadir Has došao je kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Halmstadsom. 22-godišnji napadač se već nalazi na pripremama sa turskom ekipom.

"O špekulacijama za Lazio i Wolfsburg najbolje zna moj menadžer. Jedino što ja znam jeste da su samo Kayserispor i još dva kluba došla sa konkretnom ponudom. Upoznao sam klub malo bolje i sve mi se svidjelo. Pokazali su ozbiljnost i ponudili mi najbolje uslove, to su glavni razlozi zašto sam ovdje", rekao je Kujović za SportSport.ba.

Kayserispor ima veoma jak napad. Tu je Marcelo Zalayeta o kome ne treba trošiti riječi, zatim James Troisi nekada velika nada Newcastlea. Tu je još i bivši napadač Boce Juniors Franco Cangele.

"Naravno da imam respekt prema njima, sve su to kvalitetni igrači od kojih mogu i naučiti nešto. Ali nije me strah konkurencije, znam da posjedujem kvalitet i hoću da ga pokažem", ističe 22-godišnji napadač.

Kujović je neko vrijeme prozivan i "novi Džeko". Rođen je u Bijelom Polju u Crnoj Gori, ali ima bosanskohercegovačke korjene. Kaže kako postoji mogućnost da zaigra reprezentaciju Bosne i Hercegovine ukoliko bi mu se ukazala ta prilika.

"Što se mene tiče sigurno da postoji mogućnost da obučem dres Bosne i Hercegovine, ali do sada nisam čuo da postoji interesovanje NS/FS BiH za to, tako da više ništa ne mogu reći", rekao je za kraj razgovora nekadašnji mladi reprezentativac Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.