Kukesi slavio u derbiju, Sarajevo još nije sigurno kao nositelj

Tirana je i dalje lider

Kukesi slavio u derbiju, Sarajevo još nije sigurno kao nositelj

Sarajevo je u sezoni 2019/2020 odbranilo titulu prvaka BiH, pa će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Vrlo važno za bordo tim može biti i to da li će kvalifikacije početi kao nositelj i dobiti slabijeg protivnika.

Kockice se, manje-više, slažu upravo za to da Sarajevo bude nositelj.

Za prvaka BiH je vrlo važno kako će se okončati šampionati u Armeniji i Albaniji. Tačnije, ukoliko Alashkert ne bude prvak Armenije, a Kukesi ne bude prvak Albanije, FK Sarajevo će njegov koeficijent biti dovoljan da bude nositelj.

Situaciju u Armeniji na Koševu više ne moraju ni pratiti. Nakon današnje pobjede Noaha (lider sa 48 bodova) nad Shirakom, Alashkert (41 bod) nema šanse da se domogne šampionske titule.

Mogla je večeras i Tirana praktički riješiti pitanje prvaka Albanije s obzirom da je u okviru 32. kola tamošnje Superlige odigrala derbi sa Kukesijem.

Klub sa sjeveroistoka Albanije je, međutim, stigao u prijestolnicu i slavio pobjedu rezultatom 1:2.

Tako je četiri kola prije kraja sezone u Albaniji, Kukesi koji je na drugoj poziciji smanjio zaostatak za liderom Tiranom na šest bodova.

I dalje su, međutim, velike šanse da će Tirana zadržati prednost i onemogućiti Kukesi da dođe to titule, što će značiti da Sarajevo pripada status nositelja u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Da je kojim slučajem Tirana večeras slavila, u praksi (trebao bi joj bod iz preostalih utakmica) bi šampionat Albanije bio riješen...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Tirana ako nemoze od 12 bodova izvuci bar 6 neka se ubiju
6 0
BlueBoys
Nosac Samuel. :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi