Kulina novi, stari predsjednik Slavije

Održana Izborna Skupština

Kulina novi, stari predsjednik Slavije

Izborno-izvještajna Skupština FK Slavija protekla je u znaku imenovanja novog rukovodstva kluba.

Članovi Skupštine bili su jednoglasni u svim odlukama, pa je tako za novog predsjednika Upravnog odbora imenovan dosadašnji predsjednik kluba Dragan Kulina, a na mjesto predsjednika Skupštine, umjesto Miloša Glogovca, izabran je dugogodišnji privredni i sportski radnik Duško Bogdanović.

Nova Skupština FK "Slavija" broji 71 člana, dok je u Upravni odbor imenovano 11 članova, a po Statutu kluba još šest članova imenovaće se na prvoj i konstitutivnoj sjednici.

"Počastvovan sam izborom za predsjednika Skupštine FK "Slavija", ali moram reći da je to i velika obaveza s obzirom na vrijeme i uslove u kojima živimo i radimo. Slavija je dostigla jedan visok nivo i neće biti nimalo lako da se taj nivo zadrži, pa i digne za stepenicu više. Sastav Skupštine je impozantan i raduje me da su se oko kluba okupili svi predstavnici lokalnih vlasti iz našeg grada. Obaveze su velike. Slavija je trenutno druga na tabeli, a ne trebamo zaboraviti da je ovo klub koji je počeo "sa livade" i koji je danas ispred brojnih klubova koji imaju izgrađenu sportsku infrastrukturu i koji su bili prvoligaši u bivšoj zajedničkoj državi. Obaveze svih nas su da se taj trend Salvije održi i unaprijedi.", rekao je novi predsjednik Skupštine FK Slavija Duško Bogdanović.

Novi-stari predsjednik Slavije Dragan Kulina je istakao da je bilo teško i odbiti i prihvatiti obavezu prvog čovjeka kluba.

dragan-kulinaDragan Kulina"Obaveze su ogromne, što dobro poznajem iz perioda koji je iza nas. Ali, satisfakcija je u činjenici da su u Upravni odbor došli novi ljudi koji će pomoći u unapređenju projekta "Slavija i Evropa", te da se napravi novi petogodišnji plan prema kojem će naš klub biti redovan učesnik evropskih takmičenja. Ne mogu reći da nema novog izazova i zadovoljstva, pogotovo ako znamo da smo desetogodišnji plan koji smo zacrtali 1998. godine, kada smo bili drugoligaši Srpske, maksimalno iscrpili i usudiću se reći nadmašili.", rekao je Kulina.

U drugom dijelu Skupštine usvojen je Izvještaj o radu kluba u periodu od 2006. do 2008. godine. Prema riječima predsjednika Slavije, Dragana Kuline, premijerligaš iz Istočnog Sarajeva je u tom periodu ostvario odlične rezultate. Seniorska ekipa je učestvovala u Intertoto kupu, juniorska selekcija je imala nastupe na prestižnom Dalas kupu, na kojem je imala čast da otvori turnir utakmicom protiv slavnog Liverpula, a nastupala je i na Karađorđevom kupu u australijskom Pertu. Pjetlići i pioniri Slavije dvije godine zaredom ostvarivali su zapažene rezultate na Mađunarodnom turniru u Solunu.

Članovi omladinskog pogona Slavije učestvovaće i ove godine na pomenutim međunarodnim turnirima, a tome treba dodati da je u planu i nastup kadeta na Gotia kupu u Švedskoj koji će se održati u julu. Kulina je podsjetio da je Slavija u jesenas obilježila jubilej 100 godina postojanja u okviru kojeg je imala priliku da ugosti velikane ex jugoslovenskog fudbala, Crvenu zvezdu, Partizan i Vojvodinu, te da je ogroman doprinos u održavanju ovih svečanosti dala Vlada Republike Srpske, koja je bila generalni pokrovitelj i opštine koje se nalaze u sastavu grada Istočno Sarajevo.

Funkciju potpredsjednika Skupštine u naredne četiri godine obavljaće Zdravko Šalipur, dok je starom Nadzornom odboru u sastavu Veljko Vuletić, Danilo Škrba i Radomir Krsmanović povjerenje ukazano za još jedan mandat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.