Kulina: Samo nas interesuje napredak bh. fudbala

Odgovor na prozivke iz Širokog Brijega

Kulina: Samo nas interesuje napredak bh. fudbala

Adnan Beganović

"Komitet za normalizaciju nikad neće polagati račune jednom klubu ili pak pojedincu", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao član Komiteta na normalizaciju Dragan Kulina.

Na današnjoj press konferenciji predsjednik Širokog Brijega, Zlatan Mijo Jelić, "prozvao" je Komitet za normalizaciju, kao i pojedine članove istog, te komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Između ostalog Jelić je istakao da Komitetu za normalizaciju smeta sastanak premijerligaških klubova na kojem bi se razgovaralo o aktuelnoj problematici.

"Iz Širokog Brijega na adresu Komiteta nije stigao nikakav zahtjev za zakazivanje eventualnog sastanka. Dakle, ne znam o čemu se tu radi. Nisam upoznat sa sadržajem izlaganja predsjednika Širokog Brijega, ali znam da zahtjev na adresu Komiteta nije stigao. Moguće je da su poslali klubovima takav zahtjev, ali nama nisu", istakao je Kulina.

Predsjednik Širokog Brijega je nezadovoljan i radom pojedinih Komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Svako ima pravo da iznese svoj stav, međutim istina je jedna. Do prije par godina klubovi i pojedinci iz istih su radili šta hoće, utjecali su na izbor sudija, delegata, no sada nema toga. Prije se gledala i nacionalnost sudija, pa iz kojeg entiteta dolazi i slično, a danas nije tako i neće ni biti. Moguće je da im to smeta. Ne znam samo zbog čega se žale iz Širokog Brijega, smatram da nemaju nikakve osnove za takve priče", istakao je Kulina i na kraju dodao:

"Komisije u FSBiH za svoj rad odgovaraju Komitetu, one nisu vlasništvo klubova. Nastojimo da Komitet, kao i Komisije u svom radu budu nezavisne i dok smo mi na čelu Saveza tako će i biti. Sviđalo se to nekom ili ne. Nedavno je usvojen i pravilnik o ponašanju, koji ćemo striktno poštivati. Trebat će vremena da isti zaživi, da pojedinci shvate da ne mogu neargumentovano napadati članove Komiteta, sudije... Zamislite da neko neargumentovano napadne Platinija, šta bi se desilo?"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti